Wednesday, July 24, 2019
RESEPI BISKUT MIX FRUIT / BISKUT ICE BOX
1 CUP BUTTER
1 CUP GULA PERANG
1 BIJI TELUR
1 CUP KISMIS / COKLAT CHIP
1 1/2 CUP TEPUNG GANDUM
1 TSP BAKING POWDER
1/2 TSP EMPLEX
1 TSP ESEN VANILA
1. Pukul butter dan gula
2 Masukkan telur dan esen vanila. mix setakat sebati
3. Masukkan bahan-bahan kering dan ramas-ramaskan sebati .
jangan uli kerana biskut akan jadi liat dan keras
4. Masukan doh dalam pachment paper, gulung dan ikat kedua2 penjuru, buat panjang sejengkal dan masuk kan dalam freezer selama 10-15 minit.
5. keluarkan dan potong 1/2cm dan susun dalam tray pembakar dan tanggalkan patchment paper.
(jangan buka balutan sebelum potong nanti doh berderai)
SUHU 170 C
MASA 20 MINIT
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment