Wednesday, July 24, 2019

RESEPI BISKUT MIX FRUIT / BISKUT ICE BOX


1 CUP    BUTTER
1 CUP    GULA PERANG
1 BIJI     TELUR 
1 CUP    KISMIS / COKLAT CHIP  

1 1/2 CUP    TEPUNG GANDUM
1 TSP     BAKING POWDER 
1/2 TSP  EMPLEX

1 TSP     ESEN VANILA


1. Pukul butter dan gula  

2 Masukkan telur dan esen vanila. mix setakat sebati
3. Masukkan bahan-bahan kering dan ramas-ramaskan sebati .
jangan uli kerana biskut akan jadi liat dan keras
4. Masukan doh dalam pachment paper, gulung dan ikat kedua2 penjuru, buat panjang sejengkal dan masuk kan dalam freezer selama 10-15 minit.
5. keluarkan dan potong 1/2cm dan susun dalam tray pembakar dan tanggalkan patchment paper.
    (jangan buka balutan sebelum potong nanti doh berderai)

SUHU 170 C
MASA 20 MINIT

No comments:

Post a Comment