Wednesday, July 24, 2019

RESEPI BISKUT BAR / CRUNCHY ALMOND FLORENTINE

Salam..

Biskut bijirin yang enak,, kalau sebalang duk depan mata,, dengan sekali hadap jerk,,
betul tak??
meh sini kita sama-sama buat,, sedap tak sedap belakang cerita,, yang penting belajar buat dulu,, bahan pun sedap pasti kejadiannya pun sedap,, yang penting tak hangus hehehe

BAHAN
200 G    TEPUNG FLORENTINE
150 G    BADAM KEPING
80 G      KUACI
80 G      BIJI LABU
20 G      BIJIAN HITAM
** nak tambah bijirin lain pun boleh,, ikut suka hang la


1. Badam, kuaci dan biji labu di bakar dengan suhu 160 darjah celcius selama 5 minit, 
    Biarkan sejuk.
2. Satukan semua bahan dan gaul rata.
3.Tuangkan adunan ke dalam tray yang telah di lapis kertas minyak dan Ratakan,, klu x nak funa tray,, guna cup cake pun boleh,, ikut suka ati la,, janji ratakan dalam bekas
4. pastu bakar sehingga masak,,
5. Kalau guna tray kena potong m asa tengah panas ye,, klu dah sejuk nanti hancusss ..


SUHU 160 C
MASA 10 MINIT


Almond crunchy florentine | Shopee Malaysia
kredit pada empunya foto,,, 

No comments:

Post a Comment