Salam..
Biskut bijirin yang enak,, kalau sebalang duk depan mata,, dengan sekali hadap jerk,,
betul tak??
meh sini kita sama-sama buat,, sedap tak sedap belakang cerita,, yang penting belajar buat dulu,, bahan pun sedap pasti kejadiannya pun sedap,, yang penting tak hangus hehehe
BAHAN
Biskut bijirin yang enak,, kalau sebalang duk depan mata,, dengan sekali hadap jerk,,
betul tak??
meh sini kita sama-sama buat,, sedap tak sedap belakang cerita,, yang penting belajar buat dulu,, bahan pun sedap pasti kejadiannya pun sedap,, yang penting tak hangus hehehe
BAHAN
200 G TEPUNG FLORENTINE
150 G BADAM KEPING
80 G KUACI
80 G BIJI LABU
20 G BIJIAN HITAM
** nak tambah bijirin lain pun boleh,, ikut suka hang la
** nak tambah bijirin lain pun boleh,, ikut suka hang la
1. Badam, kuaci dan biji labu di bakar dengan suhu 160 darjah celcius selama 5 minit,
Biarkan sejuk.
2. Satukan semua bahan dan gaul rata.
3.Tuangkan adunan ke dalam tray yang telah di lapis kertas minyak dan Ratakan,, klu x nak funa tray,, guna cup cake pun boleh,, ikut suka ati la,, janji ratakan dalam bekas
4. pastu bakar sehingga masak,,
5. Kalau guna tray kena potong m asa tengah panas ye,, klu dah sejuk nanti hancusss ..
4. pastu bakar sehingga masak,,
5. Kalau guna tray kena potong m asa tengah panas ye,, klu dah sejuk nanti hancusss ..
SUHU 160 C
MASA 10 MINIT
kredit pada empunya foto,,,
kredit pada empunya foto,,,
No comments:
Post a Comment