350 G DARK COKLAT
40 G MENTEGA
2 BIJI TELUR + 1 BIJI KUNING TELUR
150 G GULA KASTOR
1 TSP ESEN VANILA
35 G TEPUNG GANDUM
1 TSP BAKING POWDER
HIRISAN BADAM SECUKUPNYA
1. Double boil dark chocolate bersama mentega
2. Cincang kasar baki dark chocolate dan ketepikan.
3. Pukul gula, telur dan esen vanilla sehingga kembang putih
1. Double boil dark chocolate bersama mentega
2. Cincang kasar baki dark chocolate dan ketepikan.
3. Pukul gula, telur dan esen vanilla sehingga kembang putih
4. Masukkan tepung dan baking powder yang telah diayak ke dalam adunan telur.
5. Masukkan pula coklat cair dan ketulan coklat yang dicincang, gaul rata
6. Rehatkan adunan selama 10 minit di dalam peti ais.
7. Masukan doh dalam piping bag dan pipe atas maccaron silicon mat berbentuk bulat, hias dengan hirisan badam
5. Masukkan pula coklat cair dan ketulan coklat yang dicincang, gaul rata
6. Rehatkan adunan selama 10 minit di dalam peti ais.
7. Masukan doh dalam piping bag dan pipe atas maccaron silicon mat berbentuk bulat, hias dengan hirisan badam
SUHU 180 C
MASA 10 MINIT
No comments:
Post a Comment